tips: Hur håller man kärleken vid liv?

Hur håller man kärleken vid liv år efter år är det många som undrar. De flesta drömmer väl om det livslånga förhållandet och få sitta sida vid sida på ålderns höst och se barnbarnen växa upp. Men alla når inte dit. Att se till att det finns mer romantik i era liv är en viktig ingrediens för ett varaktigt förhållande.



*Trygghet.
Många längtar efter trygghet tillsammans med sin partner, trygghet att känna sig älskad. Det kan vara så enkelt som att man alltid är öppen och berättar vad man känner. Säg ”Jag älskar dig” med jämna mellanrum, trots att du tror att hon eller han borde veta det efter alla år.

*Visa att du tänker på din partner. Ett sätt att känna sig uppskattad är att man får bekräftat att ens partner tänker på en när man inte är där. Överraska din partner med en present när du kommer hem från jobbet, en present som du vet att hon vill ha. Det visar att du har lyssnat när hon berättade att hon gärna ville ha den saken.

*Skriv gulliga små sms när ni är ifrån varandra. Att få ett sms när man har det tungt på jobbet/skolan kan betyda en hel del.

*Ge komplimanger. Det är lätt att glömma bort det efter några år. Men även om man varit ihop i flera år så tycker man om att höra att partnern tycker att man är fin, har fina ögon, har klätt sig fint och så vidare. Lägg märke till om han eller hon har varit hos frisyren eller köpt nya kläder och ge komplimanger om detta.

*Se till att lösa era problem direkt. Prata ut om något är jobbigt istället för att hålla allt inom dig och samla på hög. En del kan gå och irritera sig på något i flera månader utan att våga ta upp det och hur bra är det egentligen för kärlekslivet?

*Bjud henne eller honom på middag, lunch eller fika. Eller planera en romantisk kväll med restaurang, bio, blommor. Garanterat uppskattat och minnesvärt.

*Se till att lyssna på varandra. Ta er tid och prata om känslor, drömmar och planer, precis som man gjorde i början av förhållandet när man dejtade.

*Hudkontakt är viktigt. Rör ofta vid varandra. Tänk inte att det alltid behöver leda till sex. Krama varandra, pussas, kyss varandra, massera partnerns rygg.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0